tisdag 30 oktober 2012

Välkommen till genusträsket

Ibland - när jag är som mest genus/mänsklighetsmodfälld - och jag ser statusuppdateringar på Facebook om nykläckta små människobarn eller dylika födelseannonser i tidningen så vill jag utbrista "Välkommen till Genusträsket!!". För fy fan i h*lv*e vad man tvingas in i denna geggiga sörja när man blir förälder.
Och fy fan vad mycket i att vara människa som alltid på olika sätt relateras till vad vi har mellan benen. Det är ibland så knäckande att jag inte vet vart jag ska ta vägen. :-S

fredag 26 oktober 2012

torsdag 25 oktober 2012

Det finns hopp för framtiden!

Ikväll läste jag den roligt tecknade och riktigt fint rimmade boken "Kivi och den gråtande goraffen" för vår fyraåring. Innan vi började sa jag att i den här boken använder de ordet "hen" istället för han eller hon (för jag fick för mig att jag inte sa det när vi läste den första boken, Kivi och monsterhund). Då sa sonen "ja, hen säger man när man inte vet om det är en flicka eller pojke som man pratar om". Jag blev så full av beundran av detta lilla barn som utan att tycka det var konstigt helt och hållet accepterat ett för honom ganska nytt ord (plus alla övriga ord i boken, som morbröstrar, parvelpysar, marfor osv).
Det finns hopp för framtiden!

lördag 13 oktober 2012

Vad en kan vänta sig...

Ny film! Från det könskonservativa Amerika!
Kvinnor galna av hormoner! Män med barnvagn, helt tokigt! Ni hör ju, garanterad skrattfest! (Tipstack till Sara)
http://www.youtube.com/watch?v=JQTetUGvKWk

Barn begränsar andra barn

Barn begränsar andra barn. Vem kan de ha fått det ifrån tro?
http://vuxnamanniskorharintehamstrar.blogspot.se/2012/10/nar-fint-blir-fel.html?spref=tw&m=1

fredag 12 oktober 2012

Tröttsamma bilder av manlig respektive kvinnlig sexualitet

Verkligen intressant blogginlägg om tröttsamma bilder av manlig sexualitet.
Läs även det efterföljande inlägget om kvinnlig sexualitet!

Jag är övertygad om att vi är många - män som kvinnor - som påverkas för mycket av de stereotypa bilder av sex och sexualitet vi ser omkring oss i reklam, film, läser i böcker osv. Med "för mycket" menar jag att vi i och med alla dessa färdiga bilder inte har möjlighet att skapa vår egen bild av sexualitet i allmänhet, och vår egen i synnerhet.