måndag 6 september 2010

Malin, Malin och effekten av öppna kommentarsfält

Hon heter Malin och hennes barn heter Vide. Om Vide är en flicka eller pojke är ointressant, enligt Malin. Detta utvecklar hon i en artikel i Sydsvenskan idag. Läs den. Och om du orkar, läs kommentarerna. För här står kommentarsfältet öppet för kritik och den väller in, kan jag lova. Och Malin, hon drar sig inte för att bemöta kritiken. Det beundrar jag. För finns det nåt som dränerar debattlustan och energin att vilja förändra såsom aggressiva antifeminister?

En annan Malin gjorde i början av sommaren slag i saken och skapade ett upprop för mer blommiga kläder till pojkar (som vi skrivit om här på bloggen tidigare). Aftonbladet publicerade en artikel om detta och under den korta tid som kommentatorsfältet låg öppet kom idel upprörda kommentarer. Sociala medier i all ära, men jag kan inte sluta störa mig på att människor inte kan framföra sina åsikter på ett hyffsat sätt. Och det är så fascinerande hur de här frågorna kan göra folk så förbannade. Vågar man ge sig in på Flashback så finns där en kommentarsrad kopplad till artikeln som aldrig tar slut, och nivån är fruktansvärt låg.

För övrigt kan meddelas att det i skrivande stund kommit in nästan 1000 påskrifter på uppropet mot könsstereotypa kläder. Här är en länk om nån missat!
Bild: Peter Frennesson, Sydsvenska Dagbladet

1 kommentar:

  1. Ni svenskar är ju helt sjuka i huvet! ni borde fan inte var föräldrar ens!

    SvaraRadera