torsdag 14 januari 2010

Jämställdhetsbonusen knäckte mig ikväll

Jag gjorde det. Jag gick in på fk.se och började sätta mig in i jämställdhetsbonusen. I två timmar har jag nu med hjälp av planeringsverktyget försökt att uppnå maximal bonus. Och jag fattar ingenting. Känner mig beredd att skita i hela grejen.

Nån som hunnit ta ut bonusen? Nån som orkar bry sig? Kollar man runt så verkar det inte som att bonusen fått något genomslag för jämställdheten. Och vem trodde det? Enligt Försäkringskassan är intresset för bonusen svalt. Är det för krånglet? Eller är det för ett fortsatt ointresse av den ena föräldern att ta ut hälften av föräldradagarna?
"Förvånade pappan" bloggar om sin irritation.

2 kommentarer:

  1. Skulle man vara konspiratoriskt lagd så skulle det vara lätt att tro att det faktiskt inte finns någon verklig vilja att genomföra en jämställdhetsbonus-"reform". Fanns det en så vilja så skulle de väl ha gjort det lite enklare att söka, eller?

    SvaraRadera
  2. Halkade in här via ett tips från Foff.

    Jag och min fru har försökt ta ut jämställdhetsbonus, men fått veta att trots att vi tagit ut exakt lika många dagar så får vi ca 500 kronor pga att vi som regnbågsfamilj inte har gemensam vårdnad från barnets födelse.

    Jag tror absolut som ovanstående talare att viljan till detta är noll och jag förstår att det är få som lyckats få ut några pengar.

    SvaraRadera