tisdag 2 mars 2010

Tragik på praktik

Ännu en dag på praktikplatsen. Skådeplats: en F-5 skola i en stor svensk stad.

En av lärarkollegorna berättar engagerat om när en man hälsade på hennes klass häromdagen. Mannen hade arbetstränat i hennes klass under en hel termin och han var mycket omtyckt bland barnen. Nu var det månader sedan de hade setts.

Läraren berättar om hur det hade sett ut då han först hade kommit dit, mannen. Pojkarna i klassen hade slängt sej om benen på mannen och kramat honom, allihop. Hon var mycket bekymrad, det var något i det här scenariot som störde henne. Hon beskrev det hela som tragiskt. "Har de inga pappor därhemma som kan krama dem, pojkarna?"

Hade hon reagerat likadant om det varit flickor som slängt sej om halsen på honom?

2 kommentarer:

  1. Förmodligen inte. I bästa fall hade flickorna varit kärlekskranka, i sämsta fall hade de bjudit ut sig...hade det varit en kvinna flickorna kramat hade det möjligen kunnat passera utan kommentar, för "såna är ju flickor".

    SvaraRadera
  2. Men herregud vad är det för en kommentar, från din kollega?! Det är väl underbart att de släpper fram sina kramar, ungarna, vare sig det är flickor eller pojkar. Grrr, får jag ge henne/honom en vänlig men bestämd smocka?

    SvaraRadera